Wall Street jatuh sementara buku pelabur untung

October 5, 2010 at 2:21 am

NEW YORK (Reuters) – Saham AS jatuh di perdagangan ringan pada hari Isnin kerana pelabur mengambil keuntungan atas keuntungan yang baru-baru ini, dengan menggunakan data ekonomi menengah dan kebimbangan tentang hutang zon euro sebagai mangkin untuk mencurahkan kedudukan panjang.
saham Komoditi memimpin decliners sebagai reaksi terhadap dolar meningkat. Greenback kuat kerana pelabur bergeser jauh dari euro, yang jatuh sekitar 0,8 peratus versus dolar pada akhir perdagangan, pada kebimbangan baru tentang hutang awam-zon euro. S & P indeks bahan (GSPM.) Memimpin penurunan, jatuh 1.4 peratus.
Volume sangat ringan, peniaga menyatakan enggan untuk membina atas keuntungan yang baru-baru ini tetapi juga tidak mahu menyerah pada 9 rally peratus bulan September. Gabungan kelantangan harian di NYSE, Amex, dan Nasdaq sekitar 6840000000 saham, di bawah 20-hari rata-rata bergerak sebesar 7,23 bilion.
“Kami datang dari prestasi yang sangat kuat,” kata Mark Luschini, kepala strategi pelaburan di Janney Montgomery Scott di Philadelphia. “Anda mungkin mempunyai sedikit unsur profit taking yang mungkin dipercepat oleh titik data mengecewakan pagi ini.”
Rata-rata Dow Jones Industrial (DJI.) Turun 78,41 mata atau 0,72 persen, di 10,751.27. Indeks 500 Standard & Poor’s (SPX.) Kehilangan 9,21 mata atau 0.80 peratus, pada 1,137.03. Nasdaq Composite Index (IXIC.) Turun 26,23 mata atau 1.11 peratus, pada 2,344.52.
Menunggu jualan rumah AS yang sebelum ini dimiliki menunjukkan pasaran perumahan stabil pada tahap yang sangat rendah pada bulan Ogos, sedangkan perintah baru yang diterima oleh kilang-kilang AS turun 0,5 persen pada bulan yang sama, sedikit lebih daripada anggaran.
Microsoft Corp (MSFT.O) adalah drag pada kedua-dua Dow dan Nasdaq 100, turun 1,9 persen menjadi $ 23,91 setelah Goldman Sachs menurunkan pembuat perisian, mengutip pemulihan yang lambat dalam jualan PC dan persaingan dari komputer tablet, yang tidak menyertakan perisian Windows .
Dolar AS tertekan kenaikan saham komoditi berkaitan. Industri bahan saham jatuh, dengan US Steel Corp (XN) dari 2,7 persen menjadi $ 42,42 dan Alcoa (AA.N) turun 2.5 peratus menjadi $ 11,92.
Bank sentral Ireland mengatakan ekonomi Isnin Ireland akan merangkak berhenti virtual tahun ini, sementara Greek meramalkan ekonomi akan mengecut 2.6 peratus tahun depan selepas penurunan 4,0 peratus pada tahun 2010. pegawai Portugis mendesak dimasukkan dalam langkah-langkah penjimatan dalam menghadapi pembangkang.
“Krisis hutang turun berdaulat terus terungkap secara negatif,” kata Marc Pado, US market strategist Cantor Fitzgerald & Co di San Francisco. Itu adalah “menyakiti euro, mendorong dolar dan berat pada saham.”
Jabatan Kehakiman AS menggugat American Express Co (AXP.N) pada hari Isnin kerana dipercayai melanggar undang-undang antitrust atas Peraturan menerima kad kredit. American Express saham adalah tarik terbesar di Dow, turun 6,5 persen menjadi $ 39,05.
S & P 500 baru saja selesai suku terbaik dalam satu tahun, meskipun indeks telah berjuang untuk keluar dari kisaran 1,130-1,150.
Indeks jatuh kembali di bawah fibonacci retracement 61,8 daripada syarikat April hingga mundurnya Julai pada 1140 dan berpindah kembali ke arah sokongan di 1130, level indeks berjuang melawan, akhirnya pendakian di atasnya pada akhir September.
S & P 500 penunjuk teknikal jangka pendek menunjukkan isyarat menjual di siang hari. momentum Indeks benchmark 10-hari ditutup di bawah sifar, menunjukkan trend pembalikan jangka pendek. Kecenderungan garis dari perbezaan rata-rata bergerak-konvergensi (MACD) penunjuk menyeberang pada peringkat oversold secara intraday tetapi berundur pada menutup.
Dalam berita syarikat yang lain, Sara Lee Corp (SLE.N) saham melonjak 7,2 persen menjadi $ 14,40 selepas New York Post melaporkan bahawa pembuat makanan menerima tawaran yang tidak diminta daripada ekuiti syarikat swasta KKR Co (KKR.N) dan membangkitkan minat Anglo -Belanda konglomerat Unilever (ULVR.L). Sara Lee dan KKR menolak memberikan komentar.
Musim pendapatan suku ketiga akan bermula minggu ini ketika Alcoa melaporkan hasil pada hari Khamis. Micron Technology Inc (MU.O), PepsiCo Inc (PEP.N) dan Monsanto Co (MON.N) juga ditetapkan untuk laporan pekan ini.

Advertisements

Entry filed under: Berita Ekonomi. Tags: , , .

Perumahan menunjukkan kestabilan, permintaan kilang jatuh Emanuel hits jalanan Chicago, membuat kes untuk walikota


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: