Sambung juri banduan lelaki di pencerobohan rumah mematikan

October 6, 2010 at 2:28 am

NEW HAVEN, Conn – Seorang pencuri dibebaskan dihukum Selasa membunuh seorang wanita dan dua anak perempuannya di rumah pinggiran bandar mereka selama satu malam keganasan yang menarik perbandingan dengan “In Cold Blood” dan disokong usaha untuk mempertahankan hukuman mati di Connecticut.
Sang ibu diserang secara seksual dan dicekik. Her dua gadis meninggal karena menghirup asap selepas termuda diserang secara seksual, mereka terikat dengan tempat tidur mereka dan disiram dalam petrol, dan rumah-rumah dibakar.
Steven Hayes, 47, boleh dihukum mati. peguam-Nya telah mengakui penglibatannya dan akan berdebat untuk hukuman seumur hidup.
Jaksa mengatakan Hayes dan lain con-bekas masuk ke rumah keluarga di Cheshire pada tahun 2007, mengalahkan ayah gadis ‘dengan tongkat baseball dan dipaksa ibu-ibu mereka, Jennifer Hawke-Petit, untuk menarik wang dari bank sebelum ia seksual diserang dan dibunuh . Michaela Sebelas tahun dan Hayley 17-tahun terikat dengan tempat tidur mereka, dengan sarung bantal di atas kepala mereka, sebelum mereka dibunuh oleh api berbahan bakar gas, kata pihak berkuasa.
Jenayah menarik perbandingan dengan “In Cold Blood,” diminta buku sejuk Truman Capote tentang pembunuhan 1959 dari keluarga Kansas, dan lebih penduduk Cheshire untuk mendapatkan senjata. Hal ini juga menyebabkan sukar bagi pelanggar undang-undang mengulangi dan pencerobohan rumah, dan Connecticut Gabenor M. Jodi Rell menyebutkan kes ketika dia memveto undang-undang yang akan menghapuskan hukuman mati.
Sang ayah gadis ‘dan korban satunya, Dr William Petit, tampaknya menahan air mata sebagai vonis dibacakan. Kepalanya turun, dia menghisap di bibir bawahnya.
“Ada beberapa bantuan tetapi keluarga saya masih hilang,” kata Petit sesudahnya, ayahnya dan kerabat yang lain mencengkeram dia. “Ini tidak membawa mereka kembali itu tidak membawa kembali rumah yang kita miliki ..”
Hayes tidak menunjukkan emosi ketika ia berdiri hasil keputusan, yang mencetuskan tahap kedua percubaan, bermula 18 Oktober, di mana para juri yang sama akan memutuskan apakah Hayes harus dilaksanakan.
Petit mengatakan dia berharap para juri akan menggunakan “due sama dan kejernihan berfikir” kerana mereka menganggap kalimat.
pertahanan Hayes ‘mengakui sebahagian besar bukti pada hari pertama uji coba, tapi peguam nya menyalahkan rakan-terdakwa, Joshua Komisarjevsky, untuk peningkatan kekerasan di setiap titik kritis, bermula dengan mengalahkan William Petit’s. Jaksa menolak hujah itu, berkata kedua-dua orang sama-sama bertanggung jawab atas kejahatan itu.
Komisarjevsky menghadapi mahkamah tahun depan dan juga boleh dihukum mati.
juri Hayes ‘lapan hari mendengar kesaksian mengerikan dan dibahas selama lima jam selama dua hari.
Dia dihukum 16 hitungan, termasuk enam beban modal kejahatan, tiga tuduhan pembunuhan dan dua tuduhan melakukan serangan seksual Hawke-Petit. Kesalahan modal untuk membunuh dua orang atau lebih, pembunuhan orang di bawah 16, pembunuhan dalam perjalanan serangan seksual dan tiga tuduhan dengan sengaja menyebabkan kematian selama penculikan.
Selama fasa penalti, yang diharapkan dapat berlangsung sampai sebulan, peguam Hayes ‘akan cuba memujuk para juri untuk mengampuni dia hukuman mati. Mereka berpendapat selama persidangan bahawa pendakwa gagal membuktikan Hayes bertujuan untuk membunuh gadis-gadis.
Peguam tidak terlibat dalam kes ini mengatakan peguam Hayes ‘akan mengalami kesulitan menunjukkan faktor-faktor yang akan menyokong penjara atas eksekusi.
“Kalau ada yang pernah menjadi rona dan menangis untuk pelaksanaan hukuman mati, kes ini,” kata peguam Bruce Koffsky pertahanan.
Lain peguam, Hugh keefe, berkata: “Aku belum pernah melihat kes di mana bukti-bukti yang begitu mengerikan Bahkan ibunya mencintainya ..”
Jaksa mengatakan kejahatan itu terutama kejam dan bejat.
Komisarjevsky melihat ibu dan dua anak perempuan di supermarket, mengikuti mereka ke rumah mereka, lalu kembali kemudian dengan Hayes, pihak berkuasa mengatakan.
Selama persidangan, pihak berkuasa menunjukkan mesej teks antara jam orang-orang sebelum kejahatan di mana Komisarjevsky Hayes mengatakan bahawa ia “mengunyah pada bit untuk memulakan.”
Pihak berkuasa mengatakan orang-orang itu ditangkap melarikan diri dari tempat kejadian.
Hayes, masih berbau petrol, memberikan pengiktirafan emosi kepada polis di mana ia mengatakan bahawa ia kewangan putus asa ketika lelaki menetas rancangan untuk masuk ke rumah, mengikat keluarga, merompak mereka dan melarikan diri. Tapi Hayes mengatakan “hal keluar dari kawalan,” bersaksi detektif.
Hayes berkata kepada pihak berkuasa ia seksual Hawke-Petit selepas Komisarjevsky, 30, berkata bahawa ia harus – untuk “hal-hal persegi up” – kerana telah mengalami kekerasan seksual Komisarjevsky Michaela, detektif bersaksi.
Seorang pegawai penjara, Yeremia Krob, mengatakan ia mendengar Hayes berkata kepada banduan lain bahawa ia membunuh Hawke-Petit selepas Komisarjevsky mengatakan bahawa ia harus melakukannya.
Hayes mengatakan Komisarjevsky kekerasan seksual Michaela, telefon mengambil gambar dirinya yang ia cuba untuk e-mel kepada rakan-rakan dan disiram di petrol, Krob bersaksi. Krob kata Hayes mengaku menuangkan gas di tangga tetapi mengatakan kepada banduan lain ia tidak percaya dia dapat diisi dengan pembakaran kerana ia tidak menghidupkannya.
Juri tampaknya setuju: Mereka dibebaskan Hayes daripada jumlah pembakaran.
William Petit mengatakan kepada juri ia terbangun di sofa pagi 23 Julai 2007, kesakitan dan merasa sensasi bahawa darah mengalir di wajahnya. Ia melihat dua orang berdiri di sisinya.
“Jika dia bergerak, menempatkan dua butir peluru dalam dirinya,” kenang Petit salah satu penyerang memberitahu yang lain.
Petit mengatakan, para lelaki membawanya ke lantai dasar rumahnya dan mengikatnya untuk mencatat.
Juri melihat foto korban, tempat tidur hangus, tali, pakaian robek dan bilik merompak. Seorang pemeriksa perubatan menggambarkan kematian menyakitkan inhalasi asap dan panik mungkin diderita oleh Michaela. luka Hayley’s menyarankan dia berjaya membebaskan diri dan dibakar saat ia cuba untuk melarikan diri. Dia juga meninggal kerana menghirup asap.
Ketika ditanya Selasa bagaimana ia akan mencari kekuatan untuk menghadiri tahap hukuman dan kemudian percubaan lain diisi dengan kesaksian mengerikan yang sama, Petit berkata: “Jika keluarga dihancurkan oleh kejahatan, saya rasa anda semua akan cuba untuk melakukan hal yang sama dan ada untuk keluarga anda. “

Advertisements

Entry filed under: Berita Jenayah. Tags: , , , .

Isteri sebagai pencari nafkah tetapi tidak ada kemajuan nyata ‘Social Network’ mengulangi sebagai No 1 menarik dengan $ 15.5M


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: