GOP harapan untuk terobosan di Timur Laut

October 11, 2010 at 8:58 am

BOSTON – Tiga minggu dari pilihan raya separuh masa, Parti Republik berbicara untuk konservatisme fiskal yang membuat berjalan kuat pada gabenor di timur laut, di mana beberapa negara bangsa biru pergi besar bagi Presiden Barack Obama dua tahun lalu.
Demokrat Pemain lama wajah perkelahian tempoh di Massachusetts dan New Hampshire melawan penantang Republik, dan GOP membuat tawaran agresif untuk kerusi terbuka di Vermont, Maine dan Connecticut.
Demokrat mengatakan mereka akan berlaku di kawasan di mana para pemilih bersemangat untuk penyelesaian untuk kesengsaraan ekonomi akan dimatikan oleh gelombang aktivis parti teh dan pelampau mendorong GOP kanan. Di negara-negara bergantung pada pelancongan untuk pekerjaan, mereka telah dilemparkan Parti Republik kerana terlalu selesa dengan pemaju dan pencemar.
Namun Parti Republik bergema tema pesta teh tanggung jawab fiskal, berusaha untuk tekan ketidakpuasan pemilih atas pekerjaan, ekonomi asam dan perbelanjaan kerajaan. GOP keuntungan di kawasan-kawasan pada 2 November boleh meningkatkan Republik nasional, memberikan pesta tangan kuat di redistricting kongres.
Di Massachusetts yang didominasi Demokrat, Gabenor Deval Patrick sedang berjuang untuk memenangi masa jawatan kedua melawan Republik Charles Baker dan independen Tim Cahill, yang membantu pencalonan split anti-Patrick suara dan pasangannya yang baru-baru ini berlari untuk kempen Baker, mencetuskan tuduhan kempen sabotaj dari Cahill.
“Aku tidak salah satu dari orang-orang yang berfikir semua Demokrat buruk – saya akan memilih lelaki yang lebih baik, tapi ini adalah tahun perubahan, namun klise kedengarannya,” kata Jay Doole, 47, yang menjalankan sebuah sekolah memandu di Lowell, Mass, dan nikmat Baker. “Gabenor saat ini kami adalah orang yang sangat baik, tapi dia tidak mendapatkan kita di mana saja.”
terakhir di negara bahagian empat gabenor sebelum Patrick adalah Republik. Massachusetts pemilih telah memilih untuk gabenor GOP sebagai lindung nilai terhadap ekses yang dirasakan oleh negara Perundangan Demokrat-lari.
“Mereka telah dipilih banyak gabenor Republik dalam dua dekad terakhir, tegas untuk memasang tali di badan perundangan bebas-belanja,” kata Dante Scala, ketua dari Universiti jabatan ilmu politik New Hampshire. “Saya fikir anda melihat bahawa pola berkembang di seluruh wilayah.”
Timur Laut Republik mungkin lebih sederhana pada isu-isu sosial, tetapi mereka fiskal konservatif. Itu sebabnya parti teh kehebohan atas cukai yang tinggi dan out-of-kawalan perbelanjaan kerajaan mogok chord, Scala kata, walaupun banyak orang tidak berfikir dari Timur Laut sebagai negara teh parti.

“Dalam beberapa hal apa yang partiers teh mengatakan, paling tidak dalam hal masalah fiskal, adalah agama kuno ke New Hampshire dan pengundi Parti Republik konservatif,” kata Scala.
Baker mengatakan itu tidak menghairankan Parti Republik membuat dorongan yang kuat di Northeast. Dia mengatakan ekonomi melorot dan perhatian pengundi dengan isu-isu dompet bermain kepada kekuatan calon GOP.
“Kau punya bangsa kompetitif di seluruh negeri,” katanya. “Wilayah ini hanya mencerminkan apa yang berlaku secara nasional.”
Demokrat, sementara itu, berkata prospek terbaik mereka untuk mengambil kerusi di Rhode Island, Vermont dan Connecticut di mana GOP gabenor berangkat.
“Ada kelelahan Republik di ketiga bangsa,” kata Nathan Daschle, pengarah eksekutif Persatuan Gabenor Demokrat. “Pemilih mencari sesuatu yang berbeza.”
Ini adalah melihat bangsa gabenor pada masalah:
• Maine. Dalam keadaan terkenal Republikan sederhana seperti Sens. Olympia Snowe dan Susan Collins, kurang ajar Maine Paul Lepage, pihak teh kegemaran dengan agenda fiskal konservatif, rehat cetakan.
Walikota Waterville mengatakan kepada orang-orang yang tidak akan takut untuk memberitahu Presiden Obama untuk “pergi ke neraka.” Lepage juga mengucapkan gelaran lumbung pada sidang akhbar ketika ditanya tentang keringanan cukai hotel di rumah isterinya di Florida dan Maine.
lawan-Nya, Demokrat Senat negara Presiden Libby Mitchell, mendapat dorongan ketika bekas Presiden Bill Clinton berkempen untuknya.
Sebuah jajak pendapat baru-baru ini ditemui Lepage dan Mitchell tentang bahkan, dengan pasangan memimpin pertandingan lima cara untuk berjaya jangka terhad Demokrat John Baldacci.
• New Hampshire. Demokrat Gabenor John Lynch adalah mencari istilah dua tahun keempat melawan Republik John Stephen. Kedua-dua lelaki saling menuduh pengundi menyesatkan tentang cukai dan perbelanjaan. Lynch memiliki keluasan memimpin dalam jajak pendapat baru-baru ini Universiti New Hampshire.
• Rhode Island. Lincoln Bebas Chafee dan Demokrat Frank Caprio dipandang sebagai front-runner dengan calon Parti Republik John Robitaille trailing. Chafee dikenali sebagai bekas senator AS yang meloncat parti Republik pada tahun 1999.
• Vermont. Senator Demokrat negara Petrus Shumlin dan Republik Leftenan Gabenor Brian Dubie telah bentrok atas cukai dan masa depan hanya pembangkit listrik tenaga nuklear negara dalam perlumbaan berjuang keras.
• Connecticut. Demokrat Dan Malloy, seorang bekas walikota Stanford, dan Republik Tom Foley, seorang multijutawan Greenwich pengusaha dan bekas duta besar ke Ireland, adalah duel dalam pertandingan ketat.
• Pennsylvania. Jajak pendapat dalam keadaan swing menyarankan Jaksa Agung Republik Tom Corbett adalah menjelang Demokrat Dan Onorato.
• New York. Demokrat berharap Andrew Cuomo untuk mengalahkan Republik Carl Paladino, seorang pemaju Buffalo dengan sisi suka berkelahi, dalam perlumbaan beberapa orang mengatakan adalah menjijikkan mereka pernah melihat di negara bahagian.

Advertisements

Entry filed under: Berita Politik. Tags: , .

Buku Baru Mandela menawarkan potret peribadi Keretakan pada reservoir lumpur merah di Hungary stabil


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: