Iklan Politik: Sudah mulai benar-benar jahat di luar sana

October 13, 2010 at 3:57 am

WASHINGTON – Adakah sesuai untuk pejabat siapa lagi? Seorang anggota Kongres Florida gips musuh sebagai ekstremis agama, “Dan Taliban.” Seorang penantang di West Virginia menekankan keturunan seorang ahli parlimen yang Arab-Amerika sebagai gelap dan asing. Calon lain hanyalah pembohong, misers, cheater, bahkan pengkhianat, dilihat dari serangan TV 30 saat.
Deep-mengantongi kumpulan politik independen yang membuat bahagian terakhir 2010 pilihan raya yang paling pedas di tahun-tahun. Pada hari-hari terakhir panik sebelum pungutan suara, blitz iklan negatif adalah memukul terbang di perlumbaan lebih dari dua lusin kongres ketat.
Iklan memberi amaran bahawa calon yang mengatakan bahawa mereka berada di sisi anda benar-benar lebih peduli Arab atau pendatang haram – mengambil anda pick – dari sekitar anda. Dan orang lain yang mencari suara anda? Mengapa, ia hanya akan membuat barang sampai untuk mendapatkannya.
Ini adalah peribadi. Tetapi sering tanpa nama.
Pada bulan lalu, calon, parti politik dan kumpulan di luar telah membeli berjuta-juta dolar dalam masa komersial. Dari iklan yang dihasilkan, 60 peratus telah diserang calon untuk berdiri mereka mengenai isu-isu atau untuk watak mereka, menurut Kempen Media Analysis Group, yang memantau iklan tersebut.
Kumpulan beroperasi secara berasingan daripada pihak atau calon sangat terfokus pada penyampaian mesej sukar. Lapan puluh sembilan peratus daripada iklan mereka menyerang lawan politik, menurut CMAG.
“Setiap orang memiliki alasan untuk melakukan iklan negatif,” kata Evan Tracey, presiden kumpulan itu. “Challengers melakukannya untuk mendapatkan kompetitif, mapan melakukannya ketika mereka bimbang kalah penantang Dan kumpulan, jika mereka menjalankan bintik positif mereka membuang-buang wang mereka ..”
Dan itu yang semakin ketat di luar sana.
Iklan ditayangkan di negara bahagian Washington dan dibayar oleh link kumpulan Demokrat-Republikan Senat bersandar calon Dino Rossi untuk skandal kewangan. Lain, di New Mexico menggambarkan Rep Harry Teague, seorang Demokrat, sebagai bos, menyenangkan wang mencubit. Di Colorado, calon Senat Republik Ken Buck, jaksa, dituduh menjadi perisian pada penjual senjata haram.
Dan begitu seterusnya.
Beberapa iklan tidak langsung. Satu di New Mexico hampir memerlukan nota program untuk mengikuti cast aksara.

GOP calon gubernur Susana Martinez, seorang jaksa wilayah county, berlari satu sasaran iklan seorang guru yang muncul dalam iklan sebelumnya Persatuan Kebangsaan Pendidikan kritis pencalonan dirinya. Ternyata, pejabat Martinez telah dituntut suami guru, kini menjalani hukuman 23 tahun atas tuduhan penculikan. Martinez meletakkan fakta-fakta ke iklan sendiri. Iklan NEA “kelihatan berbeza sekarang, bukan,” kata Martinez ke kamera.
Di Louisiana, Charlie Republik Demokratik Melancon, bersemangat untuk meningkatkan usaha lesu untuk menggeser Republik Senator David Vitter, ditayangkan iklan dua minit langka, difilemkan dengan gaya docudrama, bahawa menceritakan penemuan nombor telefon Vitter dalam log daripada perkhidmatan escort Washington, DC,.
Dengan pemilih Republik Galvanis, kerajaan Demokrat yang ingin menguatkan asas, mapan prihatin tentang bertahan hidup dan penantang tenaga untuk menendang mereka keluar, ada alasan itu sangat tidak menyenangkan di luar sana: Tough iklan bekerja. Mereka jalankan partisan, memberikan maklumat lebih daripada iklan merasa-baik, dan sementara mereka mungkin mematikan beberapa pemilih independen mereka juga membantu undecideds membuat fikiran mereka.
“Orang-orang suka mengeluh tentang negatif,” kata Erika Fowler, pembantu profesor kerajaan dan pengarah Wesleyan University’s Media Project. “Yang mengatakan, kita cenderung melihat gerakan di tempat di mana ada negatif.”
Ini adalah amalan masa dihormati dengan sejarah ganas. Sekutu dari John Quincy Adams dicetak selebaran menuduh Andrew Jackson dari melaksanakan enam militia tahun 1813 tanpa alasan. isteri Jackson dituduh pezinah. Grover Cleveland diejek sebagai bapa keluar anak nikah dengan slogan, “Ma, Ma, mana saya Pa?” Pendukung mempunyai tertawa lepas ketika dia memenangi: “Pergi ke Rumah Putih Ha, ha, ha ..”
Hari ini, iklan yang paling negatif pergi setelah calon suara terakhir atau kenyataan mengenai isu-isu yang relevan. Namun pelbagai pertandingan adalah untuk tempat duduk yang terbuka tanpa pemain lama, yang menyebabkan kempen untuk mencari kelemahan, salah langkah atau lebih buruk untuk mengeksploitasi.
Penantang dan pihak yang berada di luar kuasa lebih mungkin untuk memulakan iklan negatif. Demokrat melakukan itu pada tahun 2006, dan menangkap berpandu DPR dan Senat. Tahun ini, Republik berharap untuk membalas budi dan casting Demokrat sebagai yang boros kerajaan besar yang telah mampu memperbaiki ekonomi.
Tapi Demokrat, menghadapi persekitaran politik yang sukar, yang melawan. Mereka menggambarkan Republikan sebagai pembela penswastaan Jaminan Sosial, mereka menyalahkan Parti Republik untuk menghantar pekerjaan di luar negeri dan mereka telah mengambil laporan terakhir oleh calon pihak teh untuk menggambarkan mereka sebagai jauh dari mainstream.
“Di perlawanan akhir, pemilih melihat banyak iklan, mereka melihat banyak pers bebas, dan mereka mendapatkan untuk membandingkan dua calon dan itu bagus bagi kami,” kata Demokrat strategi Jim Jordan, yang menjalankan nya sendiri iklan negatif terhadap Parti Republik.
Semua ini mengarah ke dada tanpa henti untuk tat.
Pertimbangkan bangsa Senat di Nevada. Ini lubang pemimpin majoriti Senat, Harry Reid, melawan Sharron Angle, seorang legislator negara bekas Republik disokong oleh parti teh. Reid telah terus casting pandangan Angle sebagai ekstrem.
Sudut telah melawan penuh semangat. Dia baru-baru ini ke udara dengan iklan casting Reid sebagai penyokong “alien haram” dengan gambar hitam dan putih Latin-orang tampak muda bersembunyi di pagar berhampiran atau menatap mengancam di kamera.
Pencerita intones: “Apa Harry Reid memiliki terhadap Engkau?”
Dalam usaha lain dengan subteks etnik, kumpulan yang disebut West Virginia Yayasan Konservatif menyiarkan iklan yang menekankan keturunan Demokratik Rep Nick Rahall’s Arab-Amerika dan sokongannya terhadap Presiden Barack Obama. Iklan tersebut memainkan klip dari Rahall, yang keluarganya Lubnan, membahas usaha untuk meminta sesama Arab-Amerika untuk menyokong Obama sebagai calon presiden. Sebagai klip memudar, iklan memberitahu penonton untuk menelefon Rahall dan “katakan padanya untuk berdiri dengan West Virginia.”
Bolehkah iklan pergi terlalu jauh? Seberapa jauh terlalu jauh?
Republik Demokratik Alan Grayson dari Florida berusaha untuk membuang nya lawan GOP, Daniel Webster, sebagai ekstremis agama dan diberi label dia “Taliban Dan” di iklan.
Tapi ternyata yang digunakan Grayson kutipan selektif, menukar erti kata-kata Webster dalam iklan. Hal ini menunjukkan klip dari Webster menangani sebuah kumpulan keagamaan. Dalam klip diedit, Webster berkata: “Isteri, menyerahkan diri anda untuk suami anda sendiri … Dia harus menyerahkan kepada saya bahawa dalam Alkitab …”
Video diedit, bagaimanapun, menunjukkan erti yang berbeza. “Saya mempunyai (Alkitab) ayat untuk isteri saya Jangan memilih orang yang mengatakan bahawa dia harus menyerahkan kepada saya. Itu dalam Alkitab,. Tapi memilih orang yang seharusnya anda lakukan. Jadi, sebaliknya, bahawa anda mencintai anda isteri. ”
Grayson membela iklan di CNN, namun mengatakan tidak lagi di udara.
“Ini adalah kempen gotcha,” kata CMAG’s Tracey. “Semua orang hanya di luar sana dengan video mereka rolling setiap saat cuba untuk menemukan bahawa potongan kecil untuk membuat sebahagian daripada iklan mereka. Tidak hairan calon ini adalah merunduk.”
Yang pasti, iklan tidak dimaksudkan untuk menjadi adil. Demokrat menggunakan klip dari Parti Republik menyeru perubahan Jaminan Sosial tetapi mengedit amaran yang mengatakan tidak ada perubahan harus mempengaruhi penerima saat ini. Demikian pula, Parti Republik menuduh Demokrat pemotongan Medicare tetapi tidak menyebutkan bahawa pemotongan lebih dari 10 tahun dan merupakan sebahagian kecil pengeluaran Medicare.
“Konteks,” kata Tracey, “adalah tugas dari orang lain.”

Advertisements

Entry filed under: Berita Politik. Tags: , .

Beberapa IRS server down selama seminggu pengajuan penting Kembali dalam perniagaan: US mengangkat larangan pengeboran air yang dalam


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: