Kembali dalam perniagaan: US mengangkat larangan pengeboran air yang dalam

October 13, 2010 at 4:24 am

WASHINGTON – AS kembali dalam perniagaan minyak pengeboran air yang dalam. Pertanyaannya sekarang adalah ketika bekerja akan meneruskan.
Kerajaan Obama, di bawah tekanan berat dari industri minyak dan negara-negara Teluk dan dengan pemilihan mendekati, mengangkat moratorium yang dikenakan April lalu di bangun dari tumpahan minyak BP bencana.
Larangan itu telah dijadualkan berakhir 30 November, tapi Interior Setiausaha Ken Salazar berkata Selasa ia bergerak up date kerana Peraturan baru dikenakan selepas tumpahan telah mengurangkan risiko bencana letupan lain. Industri pemimpin berhati-hati menunggu untuk butiran Peraturan, mengatakan moratorium tidak akan benar-benar terangkat sampai saat itu.
“Kedudukan dasar yang kita mengartikulasikan hari ini adalah bahawa kita terbuka untuk perniagaan,” kata Salazar.
Kenyataannya adalah lebih rumit. Sedangkan larangan sementara eksplorasi dan pengeboran minyak gas diangkat segera, pengeboran tidak mungkin untuk meneruskan selama beberapa minggu sekurang-kurangnya minyak dan gas perjuangan syarikat untuk memenuhi sejumlah peraturan keselamatan yang baru. Sebagai contoh, CEO sebuah syarikat yang bertanggung jawab untuk sebuah perigi harus mengesahkan itu mematuhi semua undang-undang. Yang bisa membuat orang di atas bertanggung jawab atas kemalangan di masa depan.
“Pembekal yang bermain dengan Peraturan dan jelas bar yang lebih tinggi boleh dibenarkan untuk meneruskan,” kata Salazar.
The April 20 tumpahan BP, yang dipicu oleh sebuah letupan yang mengorbankan 11 orang, menyembur sekitar 200 juta galon minyak, merugikan satwa liar dan sangat kram perniagaan pesisir. BP dikurung telaga bulan lepas dan berharap untuk akhirnya membayar minimum $ 32 bilion menjadi menangani tuntutan pembersihan dan kerosakan.
Berita bahawa moratorium – banyak-membenci di sepanjang Pantai Teluk – sedang diangkat datang sebagai hakim persekutuan berat tawaran sebuah syarikat pengeboran untuk terbalik.
Tindakan juga datang hanya beberapa minggu sebelum pilihan raya separuh masa di mana Demokrat menghadapi kritik luas untuk overextending tindakan kerajaan terhadap ekonomi, termasuk pembaikan perkhidmatan kesihatan, rencana stimulus ekonomi dan moratorium pengeboran. Sebuah laporan persekutuan mengatakan moratorium mungkin disebabkan kehilangan sementara 8,000 hingga 12,000 pekerjaan di kawasan Teluk.
Juru bicara Gedung Putih Robert Gibbs membantah bahawa tekanan dari industri minyak atau orang lain memainkan peranan dalam keputusan untuk mengangkat moratorium di depan jadual. Hal itu, katanya, “sebahagian daripada proses dasar yang sangat musyawarah … yang diperolehi dilakukan dengan lebih cepat dari masa asalnya.”
Salazar berkata beliau tahu bahawa beberapa penyokong pengeboran akan mengatakan Peraturan baru terlalu berat, sedangkan pengkritik akan berkata risiko tetap berada di pengeboran air yang dalam. Sebenarnya, akan selalu ada risiko tersebut, Salazar berkata, tapi “seperti yang kita peralihan kepada ekonomi tenaga bersih, kita masih akan memerlukan minyak dan gas dari Teluk Mexico untuk daya rumah kita, kereta kita, industri kita.”

Rep Charlie Melancon, D-La., Yang disebut akhir berita larangan pengeboran besar bagi perekonomian Louisiana dan pekerja, sementara Senator David Vitter, R-La., Berpendapat akan ada “moratorium terus de facto” pada pengeboran yang boleh memanjangkan selama berbulan-bulan atau tahun. Melancon adalah mencabar Vitter untuk kerusi Senat itu bulan depan.
Louisiana Senator Mary Landrieu, seorang Demokrat, memuji keputusan untuk mengangkat larangan, tetapi mengatakan dia tidak akan mengeluarkan memeluknya di Yaakub Lew, pilihan Presiden Barack Obama untuk Kepala Pejabat Pengurusan dan Anggaran. Landrieu telah menyekat pungutan suara Senat pada Lew, sebahagian, untuk memprotes moratorium.
Clint Guidry, sebuah shrimper di Lafitte, La, mengatakan mendapatkan industri minyak mendongkrak harus menjadi keutamaan utama.
“Negara ini berjalan pada minyak,” katanya. “Orang-orang harus kembali bekerja, negara memerlukan minyak Ada banyak orang yang berfikir kita tidak boleh pengeboran. Saya setuju jika kita punya sesuatu untuk menggantikannya,. Tapi kami tidak.”
Rumah Putih menyatakan kekecewaannya. Pejabat tetap percaya tindakannya adalah “keterlaluan” dan “tidak beralasan,” kata Gibbs.
Salazar menekankan bahawa syarikat yang ingin mengebor telaga eksplorasi akan harus membuktikan bahawa mereka mempunyai langkah-langkah yang sesuai di tempat untuk mengandung kemalangan terburuk-kes.
Peraturan baru termasuk banyak cadangan yang dibuat dalam laporan Salazar dikeluarkan pada bulan Mei, termasuk keperluan bahawa rig menyatakan bahawa mereka telah bekerja preventers letupan dan standard untuk penyemenan perigi. Proses simen dan pencegah letupan kedua gagal bekerja seperti yang diharapkan dalam kemalangan BP.
Berdasarkan Peraturan baru, seorang jurutera profesional bebas perlu menyemak dan sertifikasi setiap tahap dari proses pengeboran. Ledakan preventers – peralatan kecemasan cutoff direka untuk mengandungi tumpahan besar – harus independen bersertifikat dan mampu memutuskan paip bor di bawah tekanan berat.
Todd Hornbeck, CEO Covington, La berasaskan Hornbeck Offshore Services, mengatakan mengangkat moratorium akan meninggalkan industri dalam “panggung moratorium de facto” sampai kerajaan sepenuhnya menjelaskan bagaimana izin pengeboran baru akan dikeluarkan.
“Kami masih dalam gelap,” kata Hornbeck, yang mengetuai salah satu syarikat yang dituntut untuk menyekat moratorium awal Interior’s. Syarikatnya menyediakan kapal dan perkhidmatan lain untuk industri lepas pantai.
Gabenor Louisiana Bobby Jindal, lawan Republik dan sengit larangan pengeboran, yang disebut pengumuman kabar baik, tetapi menambah: “. Iblis selalu dalam butiran”
Beliau berkata ia akan mengamati untuk melihat apakah izin pengeboran baru dikeluarkan segera.
Industri kumpulan menyatakan keraguan serupa. Baik American Petroleum Institute dan Lautan Kebangsaan Persatuan Industri mengatakan bahawa mereka akan merasa bimbang bahawa “de facto moratorium” akan menggantikan salah satu pentadbiran mengangkat Selasa.
Dan Favre, kempen panitia untuk Pemulihan Teluk Network, kumpulan persekitaran Louisiana-based, mengatakan keputusan untuk mengangkat moratorium meletakkan daerah berisiko.
“Teluk dan masyarakat kami mempunyai jalan panjang untuk pemulihan dari bencana BP,” katanya. nelayan tempatan masih di luar pekerjaan, kesan pada satwa liar belum sepenuhnya undian dan pekerjaan jangka panjang diperlukan untuk memastikan pemulihan ekologi dan ekonomi, ia menambah. “Kita tentu tidak boleh lagi bencana minyak.”
Ensco Offshore, yang memiliki dan mengendalikan rig lepas pantai, meminta hakim persekutuan bulan lalu untuk membatalkan moratorium. Hakim Daerah AS Martin Feldman menetapkan batas waktu Selasa makalah undang-undang dalam kes ini, tetapi tidak mengatakan ketika ia akan memerintah.

Advertisements

Entry filed under: Berita Ekonomi. Tags: , , .

Iklan Politik: Sudah mulai benar-benar jahat di luar sana Bagaimana Fall Out dari Kelas Menengah


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: