McDonald’s Happy Meal menolak dekomposisi selama enam bulan

October 13, 2010 at 2:30 am

Vladimir Lenin, Raja Tut dan McDonald’s Happy Meal: Apa yang mereka semua mempunyai kesamaan? Sebuah perlawanan mengejutkan kitaran Ibu Alam dekomposisi dan biodegradabilitas, tampaknya.
Itulah titik mengganggu dibawa pulang oleh projek terbaru dari artis New York City-based dan jurugambar Sally Davies, yang membeli kembali Happy Meal McDonald’s pada bulan April dan meninggalkannya di dapur untuk melihat seberapa baik itu akan mengangkat dari masa ke masa.
Hasilnya? “Satu-satunya perubahan yang boleh saya lihat ialah bahawa hal itu telah menjadi keras seperti batu,” kata Davies Inggeris Daily Mail.
Dia meneruskan untuk memotret Happy Meal setiap minggu dan diposting gambar ke Flickr untuk mencatat keputusan percubaan nya. Sekarang, lebih dari enam bulan kemudian, Happy Meal belum bahkan tumbuh cetakan. Dia mengatakan kepada Daily Mail bahawa “makanan plastik untuk menyentuh dan mempunyai kemilau akrilik untuk itu.”
[Berkaitan: ‘Double Down’ di antara makanan segera terburuk 2010]
Davies – yang seni telah ditampilkan dalam pelbagai filem dan rancangan televisyen dan dikumpulkan oleh beberapa selebriti – Jadi kesimpulannya mengatakan bahawa dia memulakan projek untuk membuktikan seorang teman yang salah. Dia percaya bahawa burger apapun akan cetakan atau membusuk dalam masa dua atau tiga hari yang ditinggalkan di atas meja. Jadi mulai apa yang menjadi dikenali sebagai “The Art Happy Meal Projek.”
[DIY: Membuat makanan bahagia untuk anak-anak anda di rumah – hanya jangan lupa satu tip kunci]
“Saya bilang teman saya tentang seorang guru siapa yang terus burger McDonald’s selama 12 tahun yang belum berubah sama sekali, dan dia tidak percaya ketika aku bercerita tentang hal itu,” kata Davies kami. “Dia fikir saya gila dan mengatakan aku tidak percaya segala sesuatu yang saya baca, jadi saya memutuskan untuk mencuba sendiri.”
[Tahukah anda? Sebelum Happy Meal, ada Fun Meal]
Beberapa pemerhati daripada siri foto telah mencatatkan bahawa roti burger itu muncul di sudut yang berbeza, dan oleh kerana itu ditayangkan kecurigaan bahawa Happy Meal tidak mungkin sebenarnya sebagai “tersentuh” sebagai groundrules projek menetapkan. Davies mengatakan ada penjelasan sederhana untuk kesan mobile-bun. “Makanan itu ada di piring di apartemen saya di rak,” katanya, “dan ketika saya bawa turun untuk menembak itu, gambar makanan di sekitar Sulit sebagai batu di piring kaca, begitu yakin, makanan yang bergerak. . ”

Davies teman ‘adalah orang yang seharusnya melakukan penyelidikan tambahan. Kesihatan dan gizi pendidik Karen Hanrahan memang terus hamburger McDonald’s sejak tahun 1996 untuk menunjukkan pelanggan dan pelajar bagaimana tahan makanan segera dapat untuk dekomposisi.
Adapun Davies, dia mengatakan bahawa ia hanya boleh terus burger dan kentang goreng berkeliaran untuk sementara waktu juga.
“Itu duduk di rak buku sekarang, sehingga tidak benar-benar mengambil ruangan apapun, jadi mengapa tidak?” katanya. Ia berhenti memberi dari setiap jenis bau selepas 24 jam, katanya, menambah: “. Anda harus melihat hal ini”
[Mundur Video: iklan McDonald Gay-friendly pergi virus]
Sebagai respon terhadap projek Davies, juru bicara McDonald’s Theresa Riley e-mel tersebut Jadi kesimpulannya, kenyataan mempertahankan high makanan rantai. e-mel Riley juga mengecam Davies ‘”benar-benar beralasan” bekerja sebagai sesuatu dari “dunia legenda bandar.”
“Hamburger patties McDonald’s di Amerika Syarikat yang dibuat dengan 100% USDA-diperiksa daging lembu,” tulis Riley. “Hamburger kami dimasak dan dipersiapkan dengan garam, lada dan tidak ada lagi -. Tanpa pengawet, tidak ada sebarang roti hamburger kami dipanggang tempatan, dibuat dari tepung gandum Amerika Utara tumbuh dan merangkumi bahan yang diluluskan kerajaan umum yang dirancang untuk memastikan kualiti makanan dan keselamatan … Menurut Dr Michael Doyle, Pengarah, Pusat Keselamatan Makanan di University of Georgia, ‘Dari sudut pandang ilmiah., aku boleh mengatakan bahawa cara McDonald’s hamburger segar diproses, hamburger tidak akan kelihatan seperti ini selepas satu tahun kecuali hal itu dirosakkan dengan atau diadakan beku. ‘”

Advertisements

Entry filed under: Berita Dunia. Tags: , .

Siapa yang marah terhadap ekonomi? Semua orang, di mana-mana Terlalu banyak nonton TV psikologi merugikan anak-anak: Penyelidikan


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: