saham Asia mendapatkan sebagai isyarat pelonggaran Fed minit lebih

October 13, 2010 at 7:46 am

BANGKOK – Pasaran saham Asia menguat Rabu, selepas Federal Reserve mengisyaratkan bahawa semua tapi tertentu untuk mengambil langkah-langkah untuk meningkatkan ekonomi AS dan tempahan mesin Jepun tumbuh tak terduga.
Harga minyak naik di atas $ 82 per barel sebagai dolar AS yang lebih lemah dibuat mentah lebih murah bagi pelabur yang memegang mata wang asing.
Investor juga mengambil jantung dari Intel Corp ‘lebih baik daripada anggaran hasil pendapatan, yang datang setelah bel penutupan Selasa. Intel mengatakan keuntungan bersih untuk suku ketiga melompat 59 peratus dan penjualan naik 18 peratus, baik ekspektasi penganalisis pemukulan.
acuan Jepun Nikkei 225 indeks saham naik 59,62 mata atau 0,6 persen, ke 9,448.26. Korea Selatan Kospi ditambah 0.3 peratus menjadi 1,872.83. Australia S & P / ASX 200 naik 0,2 peratus pada 4,628.50.
Hong Kong indeks Hang Seng sedikit berubah di 23,122.28 setelah pidato dasar oleh Hong Kong Chief Executive Donald Tsang, yang dilaporkan berkata bahawa pelaburan hartanah tidak lagi dianggap sebagai kriteria bagi orang-orang menerapkan untuk berimigrasi ke wilayah itu.
Kwong Man Bun, Chief Operating Officer di KGI Asia Ltd di Hong Kong, berkata saham real estate – industri terbesar di Hong Kong – terpukul setelah pidato tersebut.
“Ini mempunyai kesan negatif, seperti yang sedikit tak terduga,” kata Kwong.
Shanghai Composite Index juga sedikit berubah. Pasar di Taiwan, New Zealand dan Singapura maju.
Sementara itu, mesin Jepun perintah, penunjuk ketat mengawasi pelaburan perniagaan masa depan, tiba-tiba melompat kerana pembelian satu kali pada bulan Ogos, menandakan bulan lurus ketiga pertumbuhan, kerajaan mengatakan Rabu.
teras tempahan mesin Jepun pada Ogos naik 10,1 persen dari bulan sebelumnya untuk 843500000000 ¥ (US $ 10,3 juta), Pejabat Kabinet mengatakan. Keputusan Ogos jauh lebih baik dari penurunan 4,0 peratus yang diramalkan oleh ahli ekonomi.
Sentimen itu optimis di Asia selepas minit dari mesyuarat Fed pada 21 September menyarankan bank sentral AS bergerak menuju sebuah konsensus tentang apa langkah yang harus diambil untuk menopang pemulihan ekonomi dalam 1 No dunia pada pertemuan berikutnya pada awal bulan November .

Wall Street telah sabar menunggu keputusan Fed untuk membeli hutang kerajaan, yang dikenali secara rasmi sebagai pelonggaran kuantitatif. The minit menunjukkan The Fed bimbang bahawa ekonomi tumbuh lebih lambat daripada yang diharapkan. pegawai Fed mengatakan dalam minit bahawa mereka bersedia untuk memberikan bantuan tambahan “lama.” Pedagang mengambil itu sebagai tanda yang kuat bahawa Fed bersedia untuk bertindak.
saham global telah berunjuk rasa dalam beberapa pekan terakhir kerana pelabur bertaruh the Fed akan menggunakan program-beli obligasi pada awal November. Membeli bon akan membuat suku bunga dan hasil bahkan lebih rendah, yang membuat saham merupakan pelaburan yang lebih menarik.
Di New York pada Selasa, rata-rata Dow Jones industri naik 10,06 mata atau 0,09 persen, ke 11,020.40.
Dalam mata wang, dolar turun menjadi 81,75 ¥ dari ¥ 81,84 di New York Selasa malam. Mata wang AS mencapai 15-tahun-rendah ¥ 81,37 pada hari Isnin. Euro naik menjadi $ 1,3969 dari $ 1,3912.
Benchmark minyak untuk penghantaran November naik 55 sen menjadi $ 82,22 per barel di perdagangan elektronik di New York Mercantile Exchange. Kontrak kehilangan 54 sen untuk menetap di $ 81,67 pada Selasa.

Advertisements

Entry filed under: Berita Ekonomi. Tags: , .

Sebuah panduan langkah demi langkah untuk membuang-buang lebih sedikit makanan Negara-negara ditetapkan untuk mengungkap probe bersama ke rampasan


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: