Mexico rasmi: 2 orang mati mungkin pembunuhan orang-orang bersenjata

October 27, 2010 at 6:34 am

Ciudad Juarez, Mexico – Mayat dua orang, salah satu daripada mereka dipenggal, ditemui di sebuah bandar sempadan Mexico Selasa, dan polis mengesyaki mereka mungkin telah balik pembunuhan 14 orang muda di sebuah pesta ulang tahun.
Mayat-mayat itu ditemui di dalam sebuah SUV di Ciudad Juarez, kata jaksa Jorge Gonzalez Nicolas. Salah satunya telah dipenggal, dan kepalanya ditinggalkan di dalam kereta. Kedua-dua tubuh memiliki tangan dan kaki mereka terikat dan mempunyai tanda-tanda penyiksaan.
Sebuah tanda kiri dengan tubuh menuduh mereka membunuh perempuan dan anak.
Gonzalez berkata mesej tersebut meningkatkan kemungkinan bahawa kedua-dua orang itu terlibat dalam serangan pada Jumaat malam parti.
Bersenjata berhenti di dua rumah sebelah satu sama lain di persekitaran Juarez bawah kelas menengah Bandar dan menembak sekitar empat partygoers lusin berkumpul untuk pesta ulang tahun anak 15-tahun-tua itu.
tewas sebanyak 13 hingga 32 tahun usia, termasuk enam wanita dan kanak-kanak perempuan.
Gonzalez berkata yang selamat akan ditunjukkan foto-foto wajah kedua lelaki itu ditemui mati Selasa. Kedua-dua orang tampaknya berada di awal 20-an mereka, yang bertepatan dengan akaun dari beberapa yang selamat, katanya.
Salah satu korban telah mengatakan bahawa seorang lelaki bersenjata yang tampaknya menjadi sekitar 20 menembak kerumunan selepas tak seorangpun akan menjawab soalan tentang sebuah kereta yang diletakkan di luar rumah.
Lebih dari 6.500 orang telah tewas di Ciudad Juarez, di seberang sempadan dari El Paso, Texas, sejak perang wilayah meletus dua tahun lalu antara Juarez dan kartel dadah Sinaloa.
Hal ini telah menjadi kota yang paling mematikan di Mexico, di mana secara nasional, lebih dari 28.000 orang tewas dalam kekerasan-geng dadah sejak Presiden Felipe Calderon mengerahkan ribuan tentera dan polis persekutuan pada akhir tahun 2006 untuk meningkatkan serangan terhadap kartel.
Di Mexico timur laut, sementara itu, polis seluruh kota kecil Los Ramones berhenti Selasa, sehari selepas lelaki bersenjata menyerang markas mereka.
Los Ramones Walikota Salinas Santos kepada akhbar Reforma bahawa stesen dan beberapa kereta peronda yang penuh dengan peluru tapi tidak ada yang terluka.
Dia mengatakan 14 ahli polis mengatakan bahawa mereka berhenti Selasa pagi.
Tidak ada yang menjawab telefon di pejabat Salinas’s.
Los Ramones adalah di Nuevo Leon, negara terkoyak oleh pertempuran antara Teluk dan geng ubat Zetas. stesen Polis di bandar kecil Mexico timur laut sering diserang, dan beberapa walikota telah dibunuh.
pasukan sakit-dilengkapi Mexico kota besar sering berhenti selepas serangan kartel.
Calderon telah mencadangkan menghilangkan semua pasukan bandar Mexico polis dan menggantikannya dengan satu gaya pada negara.
Dan di bahagian selatan negara bahagian Oaxaca Selasa, polis negara dijumpai, tubuh terikat menyeksa empat orang dalam kubur bawah tanah di tanah kosong di dekat ibukota negara bahagian, juga dikenali sebagai Oaxaca.
banyak ini terletak di dekat jalan raya. Negara polis belum mengenalpasti mayat dan tidak boleh mengatakan apakah pembunuhan mungkin telah berkaitan dengan dadah, tapi ubat Mexico kartel sering membuang mayat saingan dibunuh di lubang tersebut.
Dan dalam gaya-kartel membunuh Selasa di negara bahagian Morelos, mayat empat orang dijumpai berhampiran pinggir jalan dengan sekitar 30 kelongsong peluru, bersama-sama dengan tanda mengancam siapa saja yang disokong ditangkap ubat capo kelahiran AS Edgar Valdez Villarreal, alias ” La Barbie. ”
Mesej itu ditandatangani oleh “CPS,” atau kartel Pasifik Selatan, dan “The H.” Keduanya diyakini sebagai rujukan kepada sisa-sisa kartel Leyva Beltran yang terlibat dalam perang wilayah berdarah dengan Valdez Villareal sebelum penangkapan. Mesej itu juga ditandatangani “The teman Z.” Huruf “Z” sering digunakan untuk merujuk kepada geng ubat Zetas.

Advertisements

Entry filed under: Berita Jenayah. Tags: , .

Para pegawai berkata NYC NJ-projek terowong mungkin ditakdirkan Pengajian: Setengah daripada remaja mengakui bullying pada tahun lalu


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: