New kemiskinan hotspot? Daerah pinggiran kota

October 27, 2010 at 4:28 am

Ketika kebanyakan orang berfikir tentang kemiskinan di Amerika, mereka mungkin melihat persekitaran dalam kota suram, tempat kelas menengah yang ditinggalkan dekad lalu.
Tapi gambar yang mungkin tidak lagi apt: Seperti beberapa laporan terbaru menekankan, lebih banyak warga Amerika sekarang hidup di bawah garis kemiskinan di pinggiran bandar daripada di bandar. Dan sebahagian berkat Resesi Besar, kemiskinan pinggiran bandar terus meningkat tajam. Apa lagi, banyak kawasan pinggiran mungkin tidak juga ditetapkan sebagai kawasan bandar untuk menyediakan perkhidmatan sosial sangat diperlukan. Peneliti bimbang bahawa berpori jaring keselamatan pinggiran bandar yang meninggalkan semakin banyak orang Amerika berjuang tanpa akses kepada bantuan asas yang mereka perlukan untuk mendapatkan mereka melalui masa-masa sulit.
Dan sebelum keperluan tersebut boleh dipenuhi, para ahli mengatakan, pembuat dasar perlu mengira dengan negara-negara perubahan kemiskinan di Amerika. “Kami harus terlebih dahulu mengubah persepsi kami, dan menyusul dengan kenyataan baru di mana kemiskinan,” Elizabeth Kneebone, seorang penyelidik dengan Brookings Institution Metropolitan Dasar Program, kepada kesimpulannya itu. “Ini masih menjadi masalah di bandar-bandar, tapi itu masalah semakin pinggiran kota juga.”
Seperti baru-baru ini 2000, Amerika lebih miskin yang tinggal di bandar daripada di pinggiran bandar. Tapi sejak itu, menurut laporan yang dikeluarkan awal tahun ini oleh Kneebone dan rakan Brookings, Emily Garr, jajaran pinggiran bandar miskin telah tumbuh sebanyak 37 peratus – lebih dari dua kali angka bahawa kemiskinan meningkat di bandar-bandar bangsa. Akibatnya, walaupun tahap kemiskinan tetap lebih tinggi di bandar-bandar, dengan tahun lalu 1.6 juta lebih orang miskin di pinggiran bandar daripada di bandar.
Trend ini sedang berlangsung sebelum krisis ekonomi bermula pada akhir tahun 2007 – namun para penyelidik mengatakan bahawa Resesi Besar tampaknya telah memburukkan itu. “Resesi ini telah mempunyai pengaruh ekonomi terhadap kemelesetan terkini pinggiran bandar yang tidak,” kata Scott Allard, seorang ahli kemiskinan dan kesejahteraan sosial di University of Chicago. “Ini adalah pertama kalinya pinggiran bandar telah mengalami tahap signifikan kehilangan pekerjaan.”
Beberapa laporan peringkat lapangan telah membantu menyempurnakan gambaran dari kemiskinan pinggiran bandar berkembang. Pemilik dapur umum di pinggiran bandar California Utara Mateo County San baru-baru ini mengatakan kepada CBS News bahawa pada tahun 1999, amal-nya telah diberikan 4.000 beg makanan. Tahun ini, katanya, itu akan menjadi antara 32,000 dan 35,000 beg tangan anda.
Mengapa kemiskinan di pinggiran bandar meningkat secara tidak proporsional? Salah satu alasannya, mengatakan para ahli, adalah bahawa kemelesetan dipicu oleh penurunan di pasaran perumahan, sebagai rampasan dipasang terutama di pinggiran bandar dan perkembangan exurban. Itu bererti bahawa industri bergantung pada bahawa pasaran – yang juga cenderung berpusat di pinggiran bandar – di antara para korban paling parah. “Pembinaan, real estate, perkilangan – ini adalah industri suburbanized lebih, dan mereka hit pertama dan terberat,” kata Kneebone.
Tidak menghairankan, peningkatan kemiskinan dan pengangguran telah menambah beban yang lebih besar terhadap pembekal perkhidmatan sosial di daerah pinggiran kota. Sebuah laporan yang dikeluarkan bulan ini oleh Allard dan University of Chicago rakannya Benjamin Roth (tidak ada hubungannya dengan wartawan ini) mendapati bahawa 73 peratus dari organisasi bukan keuntungan di pinggiran bandar melihat lebih banyak pelanggan tanpa Sambungan dahulu untuk program jaring keselamatan.
Tetapi pembekal perkhidmatan – yang menguruskan program-program seperti Bantuan Sementara untuk Keluarga Membutuhkan, bantuan kesejahteraan kas, dan Tambahan Gizi Program Bantuan (d / h Food Stamp Program) – mungkin tidak bersedia untuk menghadapi banjir. Itu sebahagian kerana, berkat iklim ekonomi yang lebih luas, banyak dari mereka yang mengalami pemotongan dana mereka sendiri swasta dan awam.
Lebih fundamental, pemerhati berkata, banyak kawasan pinggiran bandar, yang mempunyai penduduk di masa lalu sudah tidak proporsional kaya, hanya tidak ditetapkan untuk melayani masyarakat miskin. Sebagai Allard dan Roth dijumpai, sebahagian besar masyarakat pinggiran kurangnya jenis program perkhidmatan sosial yang biasa ditemui di kawasan bandar, yang telah bergulat dengan kemiskinan selama beberapa dekad. Dan beberapa pertubuhan bukan untung pinggiran bandar mengalami kesulitan mengumpulkan wang daripada penderma, kerana persepsi bahawa kemiskinan merupakan sebuah sakit bandar.
Akibatnya, Allard mengatakan ia mendapati bahawa “di banyak komuniti di mana keperluan meningkat, pembekal mempunyai sumber daya lebih sedikit, program lebih sedikit, kakitangan yang lebih sedikit untuk membantu Dan yang mencipta semacam situasi pahit ironis bagi penduduk berpendapatan rendah kerana mereka berusaha untuk mengatasinya. dengan kehilangan pekerjaan, mencari pekerjaan dan menyediakan bagi keluarga mereka. ”
Advokat bagi masyarakat miskin adalah mendesak kerajaan untuk meningkatkan sokongan untuk pembekal perkhidmatan, sehingga mereka melayani masyarakat pinggiran boleh dana yang mencukupi, tanpa mengambil sumber daya yang langka daripada pembekal bandar. Namun, mengingat defisit persekutuan dan negara bahagian besar, yang mungkin menjual sukar.
Dan masalahnya adalah tidak mungkin untuk mendapatkan yang lebih baik dalam waktu dekat, bahkan jika ekonomi mengambil. “Sama seperti tahap kemiskinan telah meningkat di pinggiran bandar selama 10 tahun, itu tidak seperti begitu kita memukul pemulihan, angka kemiskinan akan berkurangan,” kata Allard. “Ini akan menjadi masalah bahawa masyarakat akan harus berurusan dengan untuk sementara waktu.”

Advertisements

Entry filed under: Berita Ekonomi. Tags: , .

California Senat harapan Fiorina dirawat di rumah sakit Spektakuler spesies yang tidak diketahui dijumpai di Amazon


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: