Pengajian: Setengah daripada remaja mengakui bullying pada tahun lalu

October 27, 2010 at 6:36 am

LOS ANGELES – Setengah daripada pelajar sekolah menengah mengatakan bahawa mereka telah diintimidasi seseorang pada tahun lalu, dan hampir setengahnya mengatakan bahawa mereka telah menjadi korban bullying, menurut kajian nasional yang dikeluarkan Selasa.
Survei oleh Josephson Institute yang berpusat di Los Angeles Etika meminta lebih dari 43.000 siswa SMA apakah mereka mengalami gangguan fizikal, menggoda atau mengejek dengan cara yang serius mengganggu mereka. Empat puluh tiga peratus menjawab ya, dan 50 peratus mengaku si bully.
Presiden lembaga, Michael Josephson, berkata kajian ini menunjukkan bullying lebih berlangsung di usia lebih dari yang dijangka sebelum ini, dan masih sangat awam melalui sekolah tinggi.
“Sebelum ini, bukti itu benar-benar puncak bullying di sekolah menengah,” kata Josephson The Associated Press.
Dia mengatakan internet telah menggiatkan kesan mengejek dan intimidasi kerana liputan dan kekal nya.
“Inilah perbezaan antara menumbuk seseorang dan menikam dia. Luka-luka begitu jauh lebih dalam,” ujar Josephson.
Josephson menambah hasil kaji selidik jangan heran dia kerana kumpulannya telah melakukan kajian serupa tanpa menerbitkan hasil. Namun dia mengatakan dia masih mencari nombor “mengkhawatirkan.”
Dalam tinjauan ini, 10 peratus remaja mengaku membawa senjata ke sekolah sekurang-kurangnya sekali, dan 16 peratus mengaku sedang mabuk di sekolah.
Josephson mengatakan bahawa bererti korban bullying berada dalam bahaya mencolok kembali keras.
“Anda mempunyai kombinasi yang koktel beracun,” kata Josephson.
Penyelidikan ini melaporkan jawapan daripada 43.321 siswa SMA dari seluruh negeri, dan margin kesalahan kurang dari 1 peratus.

Rick Hesse, seorang profesor ilmu keputusan di Pepperdine University, mengatakan tinjauan ini melibatkan diri sukarela pelaporan dan oleh kerana itu bukan sampel, stratified random penduduk AS. Namun dia mengatakan sejumlah besar orang yang disurvei dan kurangnya faktor merosakkan bererti kesimpulan yang sah tertentu boleh ditarik dari hasil.
Keluaran kajian datang dalam tahun bunuh diri tinggi profil yang berkaitan dengan bullying, termasuk Putera Phoebe 15 tahun dari Massachusetts, yang penuntut katakan bahawa ia tanpa henti diseksa oleh enam gadis dibebankan pada kematiannya.
Pada hari Selasa, Jabatan Pendidikan Amerika Syarikat menghantar surat ke sekolah-sekolah, perguruan tinggi dan universiti di seluruh negeri memberi amaran kepada mereka yang gagal untuk merespon etnik, gangguan seksual atau berasaskan gender boleh menempatkan mereka yang melanggar undang-undang anti-diskriminasi persekutuan.

Advertisements

Entry filed under: Berita Pendidikan. Tags: , .

Mexico rasmi: 2 orang mati mungkin pembunuhan orang-orang bersenjata Jumlah triple Amerika diabetes boleh pada tahun 2050


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: