Pentagon: Alatan pemadaman di halaman Wyo nuke

October 27, 2010 at 6:30 am

WASHINGTON – Sebuah kegagalan peralatan terganggu komunikasi antara 50 peluru berpandu nuklear dan kawalan pusat pelancaran di Warren Air Force Base di Wyoming akhir pekan lalu, seorang juru bicara Tentera Udara mengatakan Selasa.
Leftenan Kolonel Todd Vician mengatakan mematahkan terjadi Sabtu pagi dan berlangsung kurang dari satu jam. Gedung Putih itu penjelasan singkat tentang kegagalan Selasa pagi.
Tidak ada bukti kecurangan, dan Tentera Udara tidak pernah kehilangan kemampuan untuk melancarkan peluru berpandu, kata para pegawai.
The Minuteman III peluru berpandu balistik antara-benua adalah sebahagian daripada Skadron Rudal 319 ditimbun di Warren Air Force Base berhampiran Cheyenne, di mana 150 ICBM berada. Kegagalan pada 50 daripada mereka, atau satu-sembilan angkatan bersenjata Amerika. ICBM di pangkalan Tentera Udara di Montana dan North Dakota tidak terjejas.
Kegagalan peralatan terganggu “komunikasi antara pusat kawalan dan peluru berpandu, tetapi selama waktu itu mereka masih boleh memantau keselamatan peluru berpandu yang terkena,” kata Vician. “Rudal-rudal selalu dilindungi Kami mempunyai beberapa pengulangan dan ciri-ciri keselamatan, dan ciri kawalan ..”
Komputer kawalan pusat pelancaran berkomunikasi melalui kabel bawah tanah, tapi tidak boleh mengesahkan Vician kabel adalah sumber masalah.
Vician mengatakan personil dasar diperiksa semua 50 halaman peluru berpandu dan tidak menemukan bukti kerosakan.
Seorang pegawai tentera, yang berbicara dengan syarat tanpa nama kerana ia tidak dibenarkan untuk membincangkan insiden itu terbuka, mengatakan peralatan di pusat kawalan pelancaran telah menjadi subjek masalah komunikasi tidak jelas di masa lalu.
Rumah Putih disebut pertanyaan kepada Pentagon.
Kegagalan pertama kali dilaporkan oleh The Atlantic di laman majalah tersebut.
Kegagalan komunikasi adalah yang terbaru dalam siri kemalangan nuklear yang telah melanda Tentera Udara dalam beberapa tahun terakhir.

Pada bulan Ogos 2007, Tentera Udara B-52 bomber keliru dilengkapi dengan nuklear enam-tipped rudal jelajah dan diterbangkan dari Minot Air Force Base, ND, untuk Barksdale Air Force Base, La Pada saat itu, pilot dan awak tidak menyedari mereka memiliki senjata nuklear di atas kapal.
Kemudian, pada Mac 2008, Pentagon diungkapkan penghantaran keliru ke Taiwan empat sekering elektrik untuk hulu ledak rudal balistik dan melancarkan penyelidikan yang luas ke pengendalian tentera bahan berkaitan nuklear.
Sebuah laporan dalaman menegaskan bahawa selip dalam standard nuklear Tentera Udara adalah masalah yang telah dikenalpasti tetapi tidak berkesan bertujuan untuk lebih dari satu dekad. Penemuan-penemuan menyebabkan keputusan Menteri Pertahanan Robert Gates memecat Menteri Tentera Udara Michael Wynne dan Jeneral Michael Moseley, Tentera Udara kepala kakitangan.

Advertisements

Entry filed under: Berita Dunia. Tags: , .

Obama memainkan pemilih psikiater-in-chief di jalan setapak Para pegawai berkata NYC NJ-projek terowong mungkin ditakdirkan


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: