Juri di Los Gatos pembunuhan-untuk sidang-menyewa mengatakan mereka mengira Paulus Garcia berbohong

October 28, 2010 at 7:37 am

Paulus Garcia lima hari kesaksian di Los Gatos pembunuhan-untuk-menyewa sidang yang terbuang pada juri, yang anggotanya tidak percaya kata itu, ahli juri mengatakan dalam sebuah wawancara Rabu.
“Maksud saya setiap orang, semua 12 dari kita, berkata ‘Orang ini berbohong,'” kata Juri No 1, yang tidak ingin dikenalpasti oleh apapun selain kerusi ia diadakan di tempat juri. “Kami tidak percaya dia ketika dia berada pada tempat letaknya Itulah apa itu ..”
Dia juga berfikir bahawa Garcia mencari sebagai “sedikit arogan,” dan ketika tiba masa untuk membuang suara mereka, “adalah tidak ada yang bertahan.”
Setelah plesteran dinding dan jendela ruang juri selama tiga hari dengan lembaran besar kertas putih menuliskan dengan catatan tentang bukti dan saksi, lapan-wanita, empat orang juri sepakat mereka Isnin petang vonis dan mengumumkan mereka Selasa pagi. Setelah percubaan dua bulan, mereka mendapati bahawa Garcia, 32, begitu terobsesi dengan bartender Tessa Donnelly dan cemburu bahawa dia berkencan Markus Achilli bahawa dia menyewa dan membayar orang perantara dan memukul untuk menembak jatuh Achilli di jalan-Nya Los Gatos townhouse pada Mac 2008. Achilli, 53, telah menjual Saloon Hangat Gunung Charley dan 180 Restoran dan Lounge untuk Garcia di akhir tahun 2007.
Sesetengah rangkaian juri dibawa ke ruang sidang, bimbang mereka mungkin memecah dengan emosi.
“Kami semua benar-benar gugup,” katanya. “Melihat Mrs Garcia ada hari demi hari, saya tidak boleh membayangkan apa yang akan seperti memiliki orang mengatakan bahawatentang anak anda. Kami tidak menikmatinya sama sekali. ”
Persidangan memikat banyak masyarakat, menyapu dalam kes yang melibatkan seorang bartender yang indah dan, muda ambisius pemilik, baru dicetak restoran yang tampaknya memiliki segalanya – kecuali wanita yang memimpin dia di, wanita yang benar-benar ingin.
“Nampaknya Paulus digunakan untuk mendapatkan apa yang ia inginkan,” kata juri.
Jaksa Jeff Rosen berpendapat bahawa Garcia menjadi terobsesi dengan Donnelly, dan ia menunjukkan skor juri dari mesej teks putus asa ia dihantar ke dia di hari-hari menjelang pembunuhan itu, serta nota bank menunjukkan Garcia menarik $ 9.500 dalam dua hari sebelum pembunuhan , jumlah yang tepat bouncer bekas dikatakan kontrak membunuh harga.
Dan meskipun Garcia bersaksi bahawa masa kecilnya sukar kerana ayahnya berselingkuh ibunya dan meninggalkan keluarga, “ini tidak seperti dia punya kehidupan yang keras Ia masih harus pergi ke Bellarmine .. Itu adalah sekolah yang sangat mahal. Dia memiliki kemewahan tempat, sebuah rumah di Discovery Bay, sebuah perahu Bukan bererti ada sesuatu yang salah dengan bahawa jika anda boleh membayar untuk itu .. ”
Plus, dia berkata, “ibunya terdengar seperti dia akan melakukan apa pun untuk anak-anaknya,” termasuk saudara Garcia muda, Eric. “Dia memasang $ 450,000 untuk membantu mereka membeli perniagaan mereka tidak tahu bagaimana menjalankan.”
Juri mendapati lebih mudah untuk meluluskan bersalah Garcia, katanya, selain untuk menyelesaikan salah satu aspek dari kes terhadap Lucio Estrada, yang mereka didapati bersalah menjadi triggerman tersebut. Untuk mencari keadaan khusus, yang datang dengan hukuman kaku, juri harus bersetuju bahawa dia membunuh Achilli untuk keuntungan kewangan, tapi bukti itu tipis yang Estrada sebenarnya dibayar untuk membunuh. Mereka membuat kesimpulan, bagaimanapun, dia dibayar.
Perantara, Miguel Chaidez, telah mengaku secara bertulis, dan yang dibuat sederhana keputusan juri, katanya. Namun, mereka kecewa bahwa ternyata sebahagian daripada pengakuan yang mungkin disebut lain dipotong.
Para juri mula Pembahasan terkini Kamis pagi, pertama menulis nama dan dakwaan terhadap masing-masing dari tiga terdakwa pada papan putih dengan hitam kering-memadam penanda buku, kemudian menulis bukti pada lembaran kertas putih. Ketika mereka meluluskan bayaran, mereka menarik bintang di sebelahnya.
Mereka juga meminta halaman kalendar kosong selama tiga bulan sebelum pembunuhan untuk mengesan pengeluaran tunai Garcia dari Bank of America. Itu mengatakan, katanya, ketika mereka melihat berapa kali akaun itu tekor setelah membunuh.
Salah satu penipuan terbesar yang keluar dari Garcia, pikir juri, adalah ketika dia bersaksi dia tidak yakin itu Achilli bahawa Donnelly yang dilihatnya. Juri pergi melalui lebih dari sedozen saksi, “semua orang yang teman-temannya mengatakan bahawa ia kata Mark, itu selalu Mark.”
Teori pertahanan bahawa pembunuhan itu ada hubungannya dengan ubat-ubatan, dan tidak Garcia, juga tidak meyakinkan, katanya.
Pertahanan peguam Harry Robertson “mungkin melakukan yang terbaik yang bisa ia lakukan dalam situasi,” katanya. “Saya fikir dia benar-benar cuba.”
Pembela Umum Charlie Gillan, yang mewakili Estrada, dipimpin juri untuk percaya bahawa ia akan menunjukkan bahawa sementara kliennya di lokasi kejadian, ia tidak melakukan penembakan. Namun, ia mengatakan, “dia tidak mengikuti melalui Dia tidak memberitahu kita bagaimana hal itu terjadi ..”
Pada akhirnya, dia berkata, “Saya sangat bangga dengan apa yang kami lakukan saya fikir. Kami melakukan hal yang benar.”

Advertisements

Entry filed under: Berita Undang-Undang. Tags: , , , , .

nombor Grizzly menghentam kawasan tinggi di Yellowstone baru Roadshow: Apa Ukur wang B akan membiayai


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: