O’Donnell mengancam untuk menuntut stesen atas video

October 28, 2010 at 8:55 am

Dover, Del – kempen calon Senat Republik Christine O’Donnell mengancam sebuah stesen radio dengan tuntutan jika diposting video wawancara dengan kegemaran pesta teh di Internet.
Selama wawancara Selasa WDEL-PM, O’Donnell menjentikkan jari dan memberi isyarat kepada pihak juru bicara setelah tuan rumah “The Rick Jensen Papar” menekan dia tentang bagaimana dia akan mengendalikan anggaran New Castle County berbeza dari pihak lawan Demokrat-nya chris Coons, yang merupakan eksekutif county negara terbesar.
Jensen kepada The Associated Press bahawa O’Donnell mengatakan setelah wawancara bahawa dia akan menuntut jika video itu dikeluarkan. O’Donnell pengurus kempen Matt Moran kemudian disebut WDEL general manager Michael Reath, menuntut stesen menyerahkan video dan mengancam akan “menghancurkan” stesen dengan tuntutan undang-undang jika tidak sesuai, Reath kata.
“Ia menuduh kita mencipta cerita untuk menggalang peringkat kerana kita harus menyakiti sejak (Philadelphia) Phillies tidak lagi di udara,” kata Reath, menambah bahawa Moran menuduh Jensen daripada “sok.”
Setelah melihat video, yang stesen yang disediakan untuk kempen sebelum posting itu Selasa malam, peguam kempen O’Donnell disebut peguam WDEL dan sangat menyesal, Reath kata.
Juru bicara O’Donnell Doug Sachtleben, yang berada di studio selama wawancara, mengatakan kem dia berusaha mencari tahu sebelum soalan-soalan sama ada itu akan dirakam dan, selepas tidak mendapat jawapan yang jelas, dianggap tidak akan.
“Itu lebih merupakan masalah apakah atau tidak mereka jujur dengan kami,” katanya selepas acara kempen Rabu dari mana seorang reporter akhbar tempatan yang menulis cerita Mac menghuraikan masalah peribadi O’Donnell kewangan dilarang.
Reath mencatat bahawa sebelum wawancara bermula – ketika O’Donnell, kakaknya, dan Sachtleben berada di studio – seorang kakitangan video datang untuk menyesuaikan kamera dan mikrofon.
Stesen Wilmington mengatakan secara rutin posting audio dan video dari segmen wawancara di atasnya website, dan bahawa penampilan September oleh O’Donnell telah dicatat dan diposting di web.
Moran tidak akan menjawab pertanyaan dari AP, bukannya mengeluarkan kenyataan menyangkal bahawa ia menggunakan kata “menghancurkan,” walaupun Reath kata dia.
“Ini adalah contoh lain dari media liberal tanpa malu menyerang Christine O’Donnell untuk meningkatkan kedudukan mereka,” kata Moran dalam pernyataannya, walaupun Jensen, pembawa acara tersebut, adalah terkenal konservatif.

Advertisements

Entry filed under: Berita Undang-Undang. Tags: , , , , .

Di California, GOP calon pada catatan pengeluaran foya Syarikat berjuang untuk menyimpan data pemanasan global rahsia


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: