Republikan, menuju keuntungan besar, agenda siap

October 28, 2010 at 2:36 am

WASHINGTON – Para pemimpin Parti Republik, semakin yakin peluang mereka untuk menang kawalan DPR dan bahkan mungkin Senat, telah mula merancang agenda 2011 atasnya dengan mendorong untuk lebih dari $ 100 bilion dalam pemotongan belanja, pengurangan cukai dan usaha untuk membatalkan bahagian-bahagian kunci penjagaan kesihatan Presiden Barack Obama dan undang-undang peraturan kewangan.
Pertanyaannya adalah berapa banyak-menyusut kerajaan GOP itu, agenda pemotongan cukai untuk memajukan, dan seberapa segera.
Ini pasti bahawa Republik ingin memanfaatkan dengan cepat pada kemarahan parti teh berbahan bakar dan semangat antiestablishment bahawa mereka percaya akan memberikan momentum untuk mencapai tahap aktivis to-do list. Ini sama jelas, bagaimanapun, bahawa harapan outsized pemilih makan-up dan tanaman pendatang baru susah diatur boleh memperumit rencana. Jadi bisa Obama dan Demokrat rakan yang masih akan sekitar selepas pilihan raya hari Selasa.
GOP ahli parlimen secara awam ibu tentang banyak dari apa yang mereka lakukan jika mereka menang dalam pertandingan kongres pertengahan semester. Banyak yang mengatakan secara peribadi mereka ingin mengelakkan muncul untuk “mengukur tirai” untuk kantor kepimpinan baru sebelum memenangi majoriti apapun.
Tetapi terutama di Gedung – di mana Parti Republik telah menembak jelas pada penilaian keuntungan 40 kerusi mereka perlu untuk pengendalian – mereka dalam perbincangan dalaman mendedah tentang bagaimana agenda GOP-driven akan bekerja.
Rep John Boehner, sesuai untuk menjadi pembicara dalam senario itu, dan Rep Eric Cantor, No nya 2, harus perbincangan awal untuk memastikan rancangan sudah siap, kata seorang jurucakap.
Sebahagian setuju item tenda dalam agenda majoriti GOP baru akan menjadi pakej agresif pemotongan belanja, atas perintah $ 100 bilion atau lebih, yang juga boleh dipasangkan dengan langkah-langkah untuk menyekat pelaksanaan bahagian penting dari undang-undang penjagaan kesihatan Obama dan baru kewangan peraturan.
Apa yang kurang jelas adalah bagaimana Obama akan menjawab, dan apakah majoriti Republik turbocharged boleh dikerahkannya kompromi bipartisan, terutama ketika kelas mahasiswa baru yang mungkin akan mempunyai sedikit selera untuk mengikuti setiap kedudukan parti ditubuhkan atau pemimpin.
“Parti Republik masih merupakan tanda compang-camping Ini bukan seolah-olah orang antusias merangkul tanda Republik -. Mereka menolak apa yang telah dilakukan dua tahun terakhir,” kata Michael Franc dari Yayasan Heritage yang konservatif, seorang pembantu rumah berikut 1994 Republik pengambilalihan. “Mereka akan harus melakukan sesuatu yang cukup dramatik untuk mengatakan kepada orang-orang,” Kami mendengar anda. ”
GOP pemimpin bekerja untuk mengkalibrasi harapan, Franc kata, sehingga mereka tidak berakhir menjadi dituduh “menjadi squish fiskal” jika mereka kompromi pada luka.
Republikan meletakkan beberapa senarai keinginan mereka bulan lalu dalam “Ikrar ke Amerika,” yang menyeru pemotongan cukai dan perbelanjaan, penjagaan kesihatan mencabut undang-undang dan reformasi kongres, antara lain. Beberapa pemimpin GOP berpendapat kemenangan pada hari pilihan raya akan memberi mereka mandat yang kuat untuk melakukan perubahan tersebut, walaupun banyak dari mereka yang cenderung berjalan menjadi pembangkang Demokrat yang kuat.

“Jika masyarakat menempatkan kita di majoriti, mereka mengatakan bahawa mereka ingin ini untuk maju,” kata Rep Kevin McCarthy, R-California, salah satu arkitek janji itu ..
Obama, beliau menambah, “akan berada di kedudukan sukar untuk tidak menyokong ini.”
Itu belum tentu sebuah pandangan bersama oleh Senat Republik atas, Mitch McConnell of Kentucky, yang akan mempunyai peranan penting memimpin sebuah pasukan GOP diperkuatkan dalam ruangan itu, terlepas dari apakah parti mencapai matlamat jangka-shot dari memperoleh 10 kerusi yang diperlukan untuk mendapatkan kawalan.
“Saya fikir kerendahan hati dan rasa syukur merupakan respon yang tepat dengan pembetulan midcourse yang saya pikir akan datang – tidak, anda tahu, seperti dada-pemukulan atau spiking bola di zon akhir, bertindak seperti kita telah diamanahkan dengan kerajaan persekutuan turun , “kata McConnell dalam sebuah wawancara baru-baru ini. Kemenangan pada 2 November, lanjutnya, akan menjadi “langkah pertama yang baik terhadap kerajaan memainkan kembali ke arah yang saya dan hampir semua orang di negara selaras dengan titik tertentu kita pandang pikir … perlu.”
Dalam kedua-dua sisi Capitol, Republik tahu bahawa mereka menghadapi tugas yang sukar – hampir kurang menakutkan daripada Obama sendiri setelah ia terpilih sebagai presiden – dalam memenuhi harapan pengundi marah yang sekali lagi menuntut perubahan.
“Umum Amerika, jika kita ingin memenangi majoriti, telah meletakkan sebuah mesej yang sangat jelas ini tidak bererti bahawa mereka mencintai kita,. Tapi mereka ingin melihat negara mana saja dalam arah yang berbeza,” kata McCarthy.
Banyak bergantung pada bagaimana Obama akan memilih untuk bekerja dengan majoriti GOP. Pertengkaran hampir dijamin lebih daripada pemotongan belanja, serta usaha Republik untuk secara kekal memanjangkan pemotongan cukai pendapatan tidak hanya untuk orang-orang berpendapatan menengah, yang menyokong Demokrat, tetapi untuk para penerima tertinggi juga.
McCarthy kata Presiden harus “menyedari pemilihan sudah berakhir, menyedari mesej para pengundi telah dihantar dan mungkin pergi mempelajari apa Bill Clinton lakukan,” bergerak ke kanan untuk bertemu Republikan.
Pertama-termers yang berlari sebagai musuh dari perniagaan-as-usual di Washington tidak mungkin berada di mood untuk menerima tawar standard yang hampir tertentu untuk mendapatkan hasil sekali mereka rakan-rakan di Capitol Hill dan kumpulan kepentingan di luar – termasuk lobi perniagaan – boleh melihat proposal GOP’s.
“Mereka datang dengan keaslian yang tak seorang pun: ‘. Kami terpilih pada tahun parti teh Kita tahu apa orang-orang yang ingin anda hanya duddies fuddy tua yang telah di sini selamanya dan merupakan sebahagian daripada masalah,.” Perkataan Grover Norquist, presiden Amerika untuk Reformasi Cukai yang sering menyarankan kongres Parti Republik.
Pada penjagaan kesihatan, ada sedikit keraguan bahawa majoriti Parti Republik akan menetapkan memilih untuk kapak undang-undang overhaul – langkah simbolik yang tidak mempunyai peluang untuk berjaya diberikan pena veto Obama. The GOP kemudian akan menyusul dengan usaha untuk menyekat unsur kunci dari saiz dengan menafikan wang untuk menerapkannya.
Tapi ada perpecahan dalaman di mana bahagian untuk meninggalkan sendirian dan yang menjadi sasaran, dengan beberapa konservatif cenderung untuk menyekat sebanyak mungkin undang-undang dan lain-lain bimbang tentang melenyapkan unsur-unsur politik popular.
“Kelas ’94 adalah ribut, tapi tidak ribut sebagai kelas ini adalah mungkin. Menggembalakan kucing ini akan menjadi lebih sulit dari biasanya,” kata John Feehery, seorang bekas senior House pembantu yang membantu menjaga majoriti GOP baru selaras belakang “Kontrak dengan Amerika” selepas pilihan raya 1994.
pemimpin Republik, berharap untuk lain menyapu seperti selepas dua pemilihan kalah berturut-turut, mengatakan potensi perpecahan intraparty tidak menakut-nakutkan mereka.
“Saya boleh memberitahu anda itu masalah saya ingin memiliki,” kata McConnell. “Saya lebih suka menjadi pemimpin lebih banyak orang daripada lebih sedikit orang.”

Advertisements

Entry filed under: Berita Politik. Tags: , , , , .

Sheen meninggalkan rumah sakit setelah letupan hotel NYC Korban tewas dalam tsunami Indonesia, gunung berapi tops 300


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: