Florida calon Senat menyangkal ia diminta untuk berhenti

October 29, 2010 at 7:10 am

Miami (ANTARA News) – Seorang Demokrat Florida menjalankan urutan ketiga dalam tiga-arah bangsa negara Senat AS berjanji pada hari Khamis untuk tinggal di kontes dan menyangkal bahawa bekas Presiden Amerika Syarikat Bill Clinton memintanya untuk berundur.
Politik dan CNN melaporkan bahawa Clinton telah mencuba memujuk Meek untuk keluar dari perlumbaan untuk mencegah menang dengan pelopor kontes itu, Republik Marco Rubio. Pemilihan ini Selasa depan.
Menurut laporan Politico, Meek bersetuju, dan dirancang untuk menyokong calon berjalan sebagai bebas, Gabenor Florida Charlie Crist, tetapi kemudian gagal untuk terus maju dengan pengeluaran. Politik Clinton dikutip juru bicara Matt McKenna.
Meek mengatakan kepada wartawan pada sidang akhbar ia akan tetap dalam lumba dan menyangkal bahawa Clinton telah memintanya untuk menarik keluar.
“Laporan akhbar dari Politico tidak tepat, di terbaik,” katanya. “Saya pikir sangat penting bahawa semua orang memahami saya dalam lomba ini sampai Selasa.”
Jajak pendapat menunjukkan Meek trailing Rubio dan Crist dalam lomba di Florida, negara bahagian utama dalam pemilihan pertengahan-masa di mana pungutan pendapat awam menunjukkan Republikan cenderung untuk membuat keuntungan yang signifikan. Rubio adalah kegemaran dari gerakan konservatif terorganisir secara longgar Parti Tea.
kempen Crist mengatakan dalam sebuah pernyataan: “Sementara cerita ini adalah tepat, fokus Gabenor ada di menyatukan akal sihat Demokrat, independen, dan Republik belakang kempen kerana dia adalah calon yang boleh mengalahkan Tea Party pelampau Marco Rubio dan memberikan hasil bipartisan untuk Florida di Washington. ”
Sebuah pengeluaran Meek akan meningkatkan kemungkinan Crist, yang adalah seorang Republikan ketika dia menjadi gabenor pada 2007, tetapi meninggalkan pesta ketika jajak pendapat menunjukkan Rubio akan menghentam dirinya dalam pemilihan Republik Ogos primer.
Dalam jajak pendapat Universiti Quinnipiac dikeluarkan pada hari Khamis, Rubio, yang secara luas dilihat sebagai bintang Parti Republik meningkat, memimpin dengan 42 peratus berbanding dengan 35 peratus untuk Crist. Meek mengekori dengan 15 peratus.
jajak pendapat menunjukkan Nasional Parti Republik di pusat untuk memenangi kerusi cukup untuk mengambil alih Perwakilan AS, yang boleh mengerem agenda perundangan Presiden Barack Obama. Survei menunjukkan Parti Demokrat juga cenderung kehilangan kerusi Senat tetapi mereka mungkin menyimpan majoriti tipis.

Advertisements

Entry filed under: Berita Politik. Tags: , , , , .

Pentagon kesalahan dalam operasi mata-mata rasmi: laporan Giants kekalahan Rangers untuk memimpin 2-0 World Series


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: