Polling pergi liar: keluhan Politik di usia Internet

October 29, 2010 at 4:20 am

WASHINGTON – Ketika sebuah jajak pendapat menunjukkan diterbitkan secara meluas Republik John Kasich dengan keunggulan, komander 10-point dalam perlumbaan gabenor Ohio’s, pembantu Demokrat Gov Ted Strickland melawan keras. Terhadap pemilihan.
“Dengan hanya dua minggu sampai Hari Pemilihan, adalah pendapat kami bahawa pemilihan Quinnipiac tidak bertanggung jawab, tepat dan benar-benar dihapuskan dari realiti bangsa gabenor Ohio,” kata kempen dalam sebuah kenyataan yang direkodkan tinjauan swasta dan awam yang lain yang menunjukkan lebih dekat kontes.
The Quinnipiac University Polling Institute, sebuah organisasi dengan reputasi tak tertandingi untuk nonpartisanship, menanggapi sedikit. “Kami berdiri dengan jumlah dan rekod kami secara keseluruhan untuk kebolehpercayaan,” kata Doug Schwartz, pengarah polling organisasi.
Suar-up menggariskan pandangan yang luas yang diadakan antara kedua-dua ahli politik dan agensi tinjauan yang jajak pendapat, sekali digunakan sebahagian besar untuk membantu strategi bentuk calon, semakin dapat mempengaruhi hasil dari kempen politik di Era Internet. Calon dan sekutu mereka langsung menyebarkan hasil telanjang-tulang, merebut pada orang-orang yang mencerminkan baik pada prospek mereka sendiri, mengabaikan sisanya dan umumnya melangkau butiran yang mungkin hati-hati orang-orang tentang membaca terlalu banyak kepada mereka.
“Mereka boleh mempengaruhi sumbangan Mereka lakukan mempengaruhi liputan berita dengan cara yang substansial .. Mereka boleh mempengaruhi sukarelawan. Mereka boleh mempengaruhi (pengundi) bunga, dan melalui semua hal itu dapat mempengaruhi keputusan” bangsa Mellman kata Mark, seorang pengumpul suara Demokrat tidak terlibat dalam kontes gabenor Ohio.
aduan Demokrat tahun ini kadang-kadang dianggap sebagai anggur asam di kempen trend terhadap mereka. Tapi Republik juga, mengungkapkan kegelisahan tentang proliferasi jajak pendapat.
“Ada banyak kecewa dengan polling media, yang saya tidak berfikir menghabiskan wang sebanyak itu untuk melakukan hal ini dengan cara yang tepat,” kata Rob Jesmer, pengarah eksekutif Jawatankuasa Nasional Parti Republik senator.
Menurut HuffPost pengumpul suara, 26 jajak pendapat telah dikeluarkan pada bangsa Strickland-Kasich sejak Hari Pekerja oleh 13 organisasi. Sebuah 22 tambahan tinjauan menutup bangsa Senat Illinois, 21 tiga arah Florida kontes Senat dan 20 pertandingan di Nevada.
Seperti di Ohio, banyak menghasilkan keputusan yang mengejutkan yang berbeza dalam ruangan beberapa hari untuk alasan yang pergi dijelaskan dalam pertempuran komunikasi sehari-hari kempen moden.
“Masyarakat mempunyai hak mutlak untuk menjadi skeptis tentang segala maklumat polling” yang tidak termasuk bahan terperinci, kata Richard Czuba, Detroit yang berpusat syarikat, Glengariff Group, Inc, melakukan kerja survey untuk The Detroit News dan WDIV Tempatan 4 .
Jesmer kenyataan itu, menunjukkan bahawa tidak semua jajak pendapat adalah sama, mengisyaratkan kompleksitas yang terlibat.

Demografi – memastikan tinjauan mencerminkan pandangan dari campuran yang tepat daripada lelaki, wanita, tua dan muda pemilih, Republikan dan Demokrat – sangat penting untuk menghasilkan sebuah jajak pendapat yang handal. Sebuah keputusan pengumpul suara di mana responden cenderung untuk memilih adalah kunci.
jajak pendapat profesional juga berbeza pada masalah besar lain.
Kebanyakan jika tidak semua syarikat yang bekerja untuk calon dan parti politik besar, serta Quinnipiac dan beberapa organisasi lain, gunakan operator telefon hidup untuk mengajukan soalan.
jajak pendapat terkenal yang lain seperti Rasmussen, Dasar Awam dan SurveyUSA Penyelidikan Polling bergantung panggilan automatik, di mana seorang individu yang menjawab telefon menanggapi siri soalan yang direkodkan oleh menyentuh nombor yang sesuai pada papan kekunci.
panggilan automatik lebih murah, tetapi perdebatan berkembang mengenai kebolehpercayaan relatif mereka.
“Saya menjadi penyokong kuat dari pembekal telefon hidup,” kata Czuba. “Untuk satu hal, anda tahu siapa yang di hujung yang lain dalam panggilan tersebut. Jika anda membuat panggilan pembekal, anda boleh menapis 13 tahun yang berfikir akan menyenangkan untuk pergi bersama dan berkata, tentu, mereka berhak untuk memilih. ”
“Kami ditubuhkan untuk memberi orang pilihan polling kos lebih rendah,” kata Tom Jensen, kepala Dasar Awam Polling, dan dia dan orang lain membela tinjauan yang dilakukan oleh rakaman.
“Secara umum, proses tinjauan automatik identik dengan yang tradisional, syarikat penyelidikan bantuan pembekal seperti Gallup, Harris, dan Roper,” kata Rasmussen di situsnya.
The Associated Press mempunyai dasar editorial untuk tidak melaporkan jajak pendapat yang bergantung panggilan automatik.
Para penyokong automatik menelefon juga menunjukkan contoh di mana jajak pendapat automatik muncul untuk mengesan mood pengundi lebih cepat daripada panggilan bantuan operator. Mereka mengutip musim semi lalu Republik primer Senat di Kentucky, di mana jajak pendapat menunjukkan teh automatik disokong parti-Rand Paul baik di depan Trey Grayson pada tinjauan swasta masa dengan lembaga survei Republik veteran menunjukkan perlumbaan ketat.
Either way, kesulitan dalam menghasilkan sebuah tinjauan yang handal cukup besar.
“Wanita menjawab telefon lebih dari laki-laki, orang tua adalah rumah lebih banyak dan jawapan yang lebih daripada orang muda, dan penduduk luar bandar biasanya menjawab telefon lebih kerap daripada penduduk bandar,” tambah laman web Rasmussen.
Jajak pendapat harus membuat keputusan tentang orang cenderung untuk memilih.
Jensen mengatakan bahawa untuk kempen musim gugur ini, Dasar Awam Polling membuat panggilan dari senarai pemilih diketahui memiliki suara yang dikeluarkan dalam sekurang-kurangnya satu daripada pilihan raya 2004, 2006 dan 2008.
Banyak syarikat memiliki teknik sendiri untuk memisahkan “pemilih mungkin” dari sisa pemilih, sering individu peringkat pada skala 1-10 untuk mengukur kemungkinan mereka akan memberikan suara. Beberapa lembaga survei juga menyesuaikan demografi campuran yang dihasilkan dari telefon panggilan untuk membuatnya lebih mencerminkan susunan yang dikenali penduduk usia pemilih, proses yang dikenali sebagai bobot.
Pendekatan yang berbeza akaun untuk sekurang-kurangnya beberapa varians dalam keputusan pungutan pendapat, tetapi beberapa pengguna tinjauan mempertimbangkan potensi bias politik sumber, juga.
Di antara Demokrat, Rasmussen secara meluas dianggap sebagai separa untuk Parti Republik. PPP menyebut dirinya sebuah syarikat polling Demokrat. Kedua-dua organisasi mengatakan pungutan suara mereka secara statistik suara.
Apapun proses, hasil bervariasi.
Dalam beberapa bulan terakhir, Demokrat menyerang sebuah jajak pendapat SurveyUSA dalam perlumbaan Rumah di Virginia dan berusaha untuk melindungi hasil tinjauan Quinnipiac dalam perlumbaan Senat Connecticut dengan mengeluarkan salah satu daripada mereka di muka.
“Hal frustasi adalah bahawa pelbagai peringkat kredibiliti diberikan kepada pelbagai jajak pendapat, dan anda hanya tidak tahu demografi beberapa perkara,” kata Aaron Pickrell, pengurus kempen Strickland’s.
Sebuah jajak pendapat pertengahan September Quinnipiac menunjukkan Kasich dengan memimpin 17-mata yang lebih besar daripada tinjauan lain sebelum atau sejak.
Kumpulan pemilih mungkin adalah 54 peratus laki-laki dan 46 peratus perempuan, walaupun perempuan telah kalah jumlah laki-laki di hampir semua pemilihan di seluruh negara bahagian di Amerika Syarikat selama beberapa dekad terakhir. Bebas menyumbang 34 peratus dari seluruh pemilih mungkin, Parti Republik untuk 32 peratus dan Demokrat 29.
Beberapa hari sebelum ini, PPP telah menerbitkan sebuah tinjauan Ohio di mana perempuan kalah jumlah laki-laki di antara pemilih mungkin, 53-47, gangguan lebih sesuai dengan tinjauan swasta. Parti Republik dan Demokrat masing-masing menyumbang 40 peratus pemilih mungkin, dan bebas untuk 20. jajak pendapat itu menunjukkan Strickland trailing oleh 10 mata.
Sebuah rentetan dari tinjauan diikuti, sebahagian besar menunjukkan bangsa satu angka Kasich menguntungkan.
Strickland’s kempen, jelas prihatin bahawa sikap pengundi sedang dibentuk oleh genderang dari jajak pendapat, menerbitkan sebuah survei itu sendiri pada awal Oktober yang memberinya keunggulan empat mata.
Pada 17 Oktober, Quinnipiac menunjukkan Kasich depan dengan 10 mata, dan kempen Strickland menyerang.

Advertisements

Entry filed under: Berita Politik. Tags: , , , , .

Kain memberikan Giants menang 9-0, 2-0 World Series lead Meek: Clinton tidak meyakinkan saya untuk drop tawaran Sen


Categories

Arkib Blog

Disclaimer

Blog ini ditulis secara bebas oleh para penyumbang berita. Kami tidak bertanggungjawab diatas kesahihan berita-berita yang diterbitkan.

%d bloggers like this: